Img 6976

SalmoBreed Salten bygger landbasert anlegg for stamfisk og rognproduksjon

Kapasitet for produksjon av 150 millioner rognkorn pr år

Sørfold: Med total bygningsmasse på 10.000 kvadratmeter og 7.900 kubikkmeter karvolum vil anlegget til SalmoBreed Salten ha kapasitet til å holde stamfisk på land gjennom hele produksjonssyklusen og produksjon av 150 millioner rognkorn pr år.

-Etter vår islandske modell vil vi levere rogn gjennom hele året, sier daglig leder i SalmoBreed AS Jan-Emil Johannessen.

SalmoBreed Salten AS er eid av SalmoBreed AS og Salten Stamfisk AS. Anlegget som nå bygges er lokalisert i Sørfjorden i Sørfold kommune, 6 mil nord for Fauske. Totalkostnad for prosjektet er ca 350 millioner kroner.

Skisse Salmo Breed Salten

Prosjektert anlegg, 3D

Smittesikkert 
Anlegget prosjekteres som et RAS-anlegg med karvolum for å holde stamfisk på land gjennom hele produksjonssyklus, fra den er rogn til gytemoden fisk. -Vi har gode erfaringer med stamfiskhold på land fra vårt søsterselskap StofnFiskur på Island, sier Jan-Emil.  Han er svært fornøyd med å ha med Salten Stamfisk som medeier.

-Salten Stamfisk har sterk lokal forankring, de produserer allerede stamfisk på syv lokaliteter i området og har en kompetanse som vil bli svært viktig i dette prosjektet.

Img 7015

Prosjektleder for SalmoBreed Salten, Stig Joar Krogli og daglig leder i SalmoBreed, Jan-Emil Johannessen.

Effektivt og lite arbeidskrevende
Egen avdeling for påvekstfase, i tillegg til hold av kjønnsmoden fisk, gir effektiv logistikk med lite arbeidskrevende løsninger. Anlegget har god tilgang på sjøvann og ferskvann, og kan modne stamfisken på land. Stig Joar Krogli er ansatt som prosjektleder og ser fram til stor aktivitet på byggeplassen.

-Artec Aqua er vår totalentrepenør. Vi forventer å bruke 2 år på utbyggingen og ser fram til å kunne levere den første rogna i 2018. Dette er et stort skritt både for SalmoBreed AS og laksenæringa. Vi bygger det første helintegrerte stamfiskanlegget hvor fisken holdes på land fra smolt til rogn. Det anser vi å være et meget framtidsrettet prosjekt.

For mer informasjon, kontakt Marketing manager Hege Hovland; hege.hovland@bmkgenetics.com, tlf 99 50 03 30

main.css loaded.