Salmobreed 1400

Genetiker, Dr. Hooman Moghadam, begynner i SalmoBreed.

Dr. Hooman Moghadam er ny Chief Scientist for Research and Innovation i Salmobreed

Benchmark Holding plc. sitt datterselskap, SalmoBreed AS styrker sin genetikkavdeling ytterligere, med ansettelse av Dr. Hooman Moghadam i en nyopprettet stilling, melder selskapet i en pressemelding.

Han hadde sin første arbeidsdag som Chief Scientist for Research and Innovation den 1. mars.

Dr. Moghadam tok sin doktorgrad i 2004 på Universitetet i Guelph, Canada, og har lang forskningserfaring fra blant annet barnesykehuset i Toronto, Cornell Universitetet, Universitetet i Oxford, og Institutt for marinbiologi og genetikk på Kreta. De siste årene har Hooman Moghadam vært ansatt ved Nofima på Ås som seniorforsker.

Hoomans forskning har primært vært rettet mot bruk og utvikling av nye genteknologi, og bruk av bioinformatikk, for å få innsikt i den molekylærgenetiske basen av fenotypisk variasjon for komplekse egenskaper som tilvekst, reproduksjon, tidspunkt for kjønnsmodning og sykdomsresistens.

På Nofima har han ledet en rekke fremtredende FOU-prosjekter, hvor blant annet SalmoBreed har vært partner. Han har også vært administrator for institusjonens genomiske database.

Ansettelsen av Hooman mener de vil styrke Benchmark Genetics totale satsing innenfor laksegenetikk.

- Vi er svært fornøyde med å få Hooman på laget vårt, sier Dr. Borghild Hillestad, genetikksjef i SalmoBreed AS. - Han vil tilføre oss økt kunnskap og dyp erfaring innenfor molekylær genetikk og bioinformatikk. Begge disse områdene er svært sentrale nå som vi i økende grad benytter svært avanserte genetiske metoder og verktøy i vårt avlsprogram, avslutter hun.

Hooman Moghadam

Dr. Hooman Moghadam.

main.css loaded.